Štampa

Poslovi budućnosti neće zahtijevati fakultetsku diplomu

slika

Mnogi su proizvodni i administrativni poslovi širom svijeta posljednjih godina eliminisani zahvaljujući tehnologiji, te se na tržištu javlja potreba za zaposlenicima koji posjeduju drugačija znanja.

Riječ je o tzv. ‘poslovima budućnosti’, a debata još traje o tome hoće li ti poslovi budućnosti zahtijevati visoko obrazovane kadrove – kako se često tvrdi – ili ‘šljakere’, piše saradnik američkog Forbesa.

Opširnije: Poslovi budućnosti neće zahtijevati fakultetsku diplomu

Štampa

Stari Egipćani su vodili ljubav uglavnom ljeti

http://imageshack.us/scaled/thumb/91/ranctotombwu1.jpgNajpopularnije vrijeme za ljubav bili su juli i august što znači da je 20 posto više djece rođeno u martu i aprilu nego u drugim mjesecima. Kao posljedica toga, većina smrtnih slučajeva među ženama u trudnoći također se dogodila u tim mjesecima.

Arheolozi koji rade na groblju u Dakhla Oasisu u Egiptu iskopali su 765 grobnica i bili su u mogućnosti da utvrde mjesec smrti svake od tih osoba, jer su njihovi grobovi usmjeravani prema izlazećem suncu, piše Daily Mail.

 

Opširnije: Stari Egipćani su vodili ljubav uglavnom ljeti

Štampa

Prekidi nam teže padaju zbog Facebooka

facebook

Iako je teško obrisati dio svog života, ljudima je, čini se, najteže promijeniti status iz ‘u vezi’ u ‘sam/sama’.

U svijetu u kojem je (gotovo) svaki događaj našeg života na neki način obilježen na internetu teško je na miru preboljeti prekid veze. Ne samo da će svi vaši prijatelji znati da ste prekinuli jer će ih Facebook obavijestiti o tome, već ćete na svakom koraku nailaziti na fotografije, statuse ili poruke ‘iz nekog srećnijeg doba’.

Istraživanje koje su proveli istraživači sa univerziteta u Kaliforniji samo je potvrdilo ono što svi širom svijeta znaju već duže vrijeme – zbog Facebook je teže preboljeti prekid veze.

Opširnije: Prekidi nam teže padaju zbog Facebooka

Štampa

Pravila čavrljanja na poslu: Probleme ostavite kod kuće

posao

Kada sa nekim provodite 40 ili više sati nedjeljno razgovor je neizbježan.

To posao može da pretvori u ‘drugi dom, a kolege u ‘osobe od povjerenja’.

Nažalost, takvo okruženje neizbježno će nametnuti otvaranje tema iz privatnog života, a to baš i nije prikladno za one koji žele da napreduju. Prije nego što svom dobrom kolegi počnete da pričate o svom ljubavnom životu, budite sigurni da ste proučili ‘za’ i ‘protiv’ pravila:

 

Opširnije: Pravila čavrljanja na poslu: Probleme ostavite kod kuće

Štampa

Sunce prijeti da uništi Zemlju!

http://www.cafe.ba/slika.php?op=620x340&slika=vijesti_slike/v94403.jpgZa samo 48 sati na Suncu nastala pjega koja bi mogla da izazove nezapamćenu erupciju, što bi pojačalo zračenje, promijenilo klimu i razorilo električnu mrežu

Neizvjesna sudbina.

Ogromna sunčeva pjega, najmanje šest puta veća od prečnika Zemlje, formirana je na površini Sunca za samo 48 sati, što bi moglo da izazove sunčevu oluju koja će uzrokovati stravične probleme na našoj planeti, objavila je američka svemirska agencija NASA. 

Opširnije: Sunce prijeti da uništi Zemlju!

Štampa

Praznična depresija zaista postoji

Vrijeme Božića sinonim je za sreću i nestrpljivost za 68 posto Francuza koji se vesele božićom drvcu, ukrasima i darovima, ali ostalima proslava Božića može donijeti osjećaj potištenosti, pa i tjeskobe, po istraživanju koje je u Francuskoj provela mrežna stranica AshleyMadison.com.
Osjećaj potištenosti ne tumači se strahom od samoće, nego obavezama materijalne prirode: stresom od utrke za božićnim darovima, osobito strahom da se dar nekome neće svidjeti, a 45 posto muškaraca i 32 posto žena priznaje da im nedostaje ideja za kupnju poklona i da nisu sigurni jesu li izabrali pravi dar. Zbog straha od razočaranja mnogi se odlučuju za već provjerene stvari kao što su miris ili poklon-aranžman.

Opširnije: Praznična depresija zaista postoji

Štampa

Pobijedite prehladu za jedan dan

Svi koji danima, pa i sedmicama, vuku prehladu, teško će povjerovati u tvrdnju stručnjaka da je prehladu moguće pobijediti za samo 24 sata. Ali, profesor Ron Ekls sa Univerziteta u Cardiffu smatra da je to izvodljivo, pod uvjetom da se pridržavate plana.
U 7:00: Nakon buđenja, kada osjetite da niste baš najbolje, obavezno se istuširajte i to vrelom vodom. Na taj način popustit će bolovi u zglobovima, a disajni putevi bit će pročišćeni.

U 8:00: Kvalitetan doručak je nezaobilazan. Popijte čašu soka od cijeđene narandže da biste unijeli dovoljno vitamina C i spremite topao obrok u kojem bi trebalo da preovladava bobičasto voće.

Opširnije: Pobijedite prehladu za jedan dan

Štampa

Gangnam Style prvi video sa preko milijardu YouTube pregleda

http://onlinetrziste.com/wp-content/uploads/2012/12/PSY-Gangnam-Style-najgledaniji-youtube-video-svih-vremena.jpgOno što se može smatrati znakom nadolazeće apokalipse jeste to što je video glazbenika poznatog kao PSY “Gangnam Style” danas dosegao milijardu pregleda na YouTube.

YouTube je druga najveća tražilica na svijetu koja zasigurno pomaže u dovođenju Web prometa, popularizaciji branda i u konačnici povećanju zarade. Upravo je to postigao Južnokorejski glazbenik PSY.

Svijet je potpuno poludio za “Gangnam Style”, u rujna je video dosegao 350 milijuna pregleda za samo 60 dana, nadmašivši Carly Rae Jepsen “Call me Maybe” kao najviralniji video svih vremena. Samo mjesec dana kasnije, “Gangnam Style”  je nadmašio i Justin Bieber “Baby” i tako postao najgledaniji glazbeni video svih vremena na YouTubeu.

Opširnije: Gangnam Style prvi video sa preko milijardu YouTube pregleda

Banners

Instagram Galerija

MREŽE

Koliko je Vama i Vašem poslu bitna stabilna mreža bila ona mala ili velika? Asteh servis se odavno bavi umrežavanjem računara putem kabla ili wirelessa 2.4 i 5 Ghz. Nije bitno koliku mrežu pravite ali je veoma bitno da ona bude stabilna. Naravno što podrazumjeva i da imate prisutp svemu što želite u Vašoj mreži u što kraćem odazivnom vremenu.

Video nadzor!

Želite li video nadzor na koji možete računati ?

Zamislite da putem vašeg telefona ili laptop
uređaja možete da pratite šta se dešava u Vašem
poslovnom prostoru ili kući ?
Ili još bolje, ne morate da zamišljate sve je to
ostvarljivo uz veoma povoljne cijene!

Nije bitno gdje da se nalazite, na vašem
telefonu možete pratiti sva dešavanja.

* čak tri moguća pristupa video nadzoru
* snimanje na pokret dan I noć
* pristup čak I sa mobilnog interneta

066.123.234

Poslednje IT NOVOSTI

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Cardiac Scan: Srce kao lozinka

28-09-2017 Hits:1071 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

Cardiac Scan: Srce kao lozinka

Provera identiteta otiskom prsta, skeniranjem mrežnjače ili tehnologijom prepoznavanja lica sada ima još jednu alternativu: naučnici su razvili novi sistem autentifikacije koji ne zahteva bilo kakvu interakciju korisnika - dovoljno...

Read more

OPREZ! Za infekciju bankarskim trojancem…

08-06-2017 Hits:1379 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

OPREZ! Za infekciju bankarskim trojancem Zusy dovoljno je da pređete kursorom miša preko linka

  Verovatno ste bar jednom čuli ili videli upozorenje da onemogućite makroe i da budete posebno pažljivi kada ih omogućavate dok otvarate Microsoft Office Word dokumente. Razlog zbog čega je malo...

Read more

Hakovani u prevodu: Pomoću titlova napad…

25-05-2017 Hits:1413 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

Hakovani u prevodu: Pomoću titlova napadači mogu hakovati vaš računar dok gledate filmove

  Ako gledate filmove sa prevodom, možda će vas zabrinuti da mali fajl kao što je titl može omogućiti napadačima da preuzmu potpunu kontrolu nad vašim računarom dok vi uživate u...

Read more

Naša preporuka!

Asteh Preporuka!

Preuzmite IVMS-4200 novu verziju. Kliknite na ikonicu ispod
Za uputsvo kako podesiti i instalirati posjetite našu stranicu preuzimanja.
Asteh predlaže AVAST, čak i free verzija se pokazala
veoma dobro na računarima koje smo radili, a vjerujte,

uradili smo ih '' mnogo ''. Zato klik gore na ikonicu AVAST
i preuzmite najnoviju BESPLATNU verziju!

---------
Preuzmite Android Aplikaciju Asteh Servis Racunara
gdje mozete vidjeti najnovije vijesti iz IT Svijeta bez
reklama !


Twitter

Poslovni korisnici

Za korisnike sa više računara i lokalnom mrežom nudimo mogućnost ugovornog održavanja gdje za paušalni mjesećni iznos mogu ostvariti usluge stalne IT podrške.

FACEBOOK

Dodajte nas u prijatelje!
samo kliknite na ikonicu iznad

Galerija

  • CCTV_5
  • Opis: Asteh CCTV
  • Primjer slika_4
  • Opis: Primjer slika ASTEH video nadzor